söndag 1 november 2009

Kaminen på plats!

Igår jobbade Rickard och hans jobbarkompis (tack för hjälpen) med att sätta in vår kamin, på e.m. var de klara och så här blev det! Mamma hade visst sett i bloggen att jag gillade "vedkorgen" från Ikea, så den fick vi av mamma och pappa (tack!) Nu ska vi bara komma på vad vi ska ha för gnistskydd (?) framför så vi inte eldar upp parketten och så måste sotaren komma och godkänna, SEN kan vi börja elda, för ved har vi redan köpt :)

Tyckte det här var jättesnyggt med skiffer (antar jag) som inte slutar rakt och med en list, kanske kan göra något sådant med en plåt under...

...eller lägga sten, det var också fint! Men så kom Rickard på en kul idé, får se om vi genomför det - men skulle tro att vi skulle bli ganska ensamma om det!
(Bilderna kommer från tidningen "Drömhem och trädgård", nr 13 2009)

3 kommentarer:

Miss Goldie sa...

Snygg kamin ni har lagt in! Nu blir jag nyfiken på vad det är för idé ni har kommit på :-) Det var verkligen snyggt med skiffer och sten, tack för att du visade bilderna!

Anonym sa...

Jättesnyggt och lita annorlunda. Kanske födelsedagspresenten kan bli ett bidrag till det så dom inte bar försvinner i intet!

Mamma

Maria sa...

Jättefin kamin och vedkorg! Får nog bli ett snart IKEA-besök för inköp av en sådan till oss också...
Ser fram emot bilder på kaminskydd och skiffer. Har själva en kamin med bara platta och är på g att installera en till och fina kaminskydd är svåra att hitta, tycker jag.
Hälsningar
Maria mwe på Fl